HABERLER

Güçleniyoruz

Yeni yatırımlarımızla, 100’ü aşkın müşterimizle, 500’den fazla çalışanımızla, 4 kıtada her geçen gün daha da güçleniyoruz.

Haberin Devamı »

12.2023 Yeni Logo Açıklaması

Turaş Gaz Armatürleri’nin klasikleşmiş logosu;

2024 Turaş’ın yeni logosu;

Şirketin klasik logosunda bulunan dünya sembolü şirketin 5 kıtaya ihracat yapabilmesi ile ulaşılan bir hedefe dönüşmüştür.

Bu dönüşümün sonucunda şirket arması, şirketin gelecekteki hedefi olan paydaşlarına güvenilir ve teknolojik ürünler sağlamak ve sürdürülebilir güven ile müşterilerinin uzun vadeli partmesi olması yönünde yenilenmiştir.

40 yıldır gaza yön veren Turaş Gaz Armatürleri’nin geleneksel kökleri logo arması üzerinde bulunan klasik kalkan sembolü ile tasvir edilmiştir. Bu arma biçimi şirketin sektördeki uzun süreli varlığını temsil etmektedir. Aynı zamanda kalkan sembolü markanın ürettiği ürünlerin en büyük katma değeri olan “yüksek güvenlikli ürün” algısına görsel olarak büyük destek vermektedir.

Arma üzerindeki “T” harfi, şirket vizyonunun temelini oluşturan sürekli ileri ve iyiye doğru değişimini temsil eden yukarı yönlü bir ok şeklindedir. Bu harf şirketin tarihinde önemli yeri olan Turhan ailesini tasvir etmektedir. “T” harfinin çatısını şirketin kurucusunu, bu çatıyı taşıyan ayaklar ise şirketi daha ileriye taşıyan aile fertlerini temsil eder.

Armaya ters konumlandırıldığında, uluslararası platformda alanında lider olma hedefini “1” numarası ile temsil etmektedir.

Arma özel ve resmi günlerde (Dünya Kadınlar Günü, 10 Kasım, Kurban Bayramı vb.) “T” harfi kaldırılarak günün anlam ve önemini ifade eden görseller yerleştirilmesi ile kurumsal kültürü yansıtıcı olarak kullanılmasını sağlamaktadır.

Arma içerisindeki “Turaş” yazı karakteri minimal alanlarda (ürün, aksesuar, promosyon ürünleri, iş kıyafeti, antetli kağıt vb.) logo bütünlüğünü sağlamaktadır.

Armanın sağ yanında buluna “Turaş” yazı karakteri şirketin 40 yıl boyunca aktif olarak kullarak klasikleştirdiği yazı karakterini, teknolojik olarak gelişen ve dijitalleşen dünyaya şirketin uyum sağladığını ve sektöründeki liderliği ile kendi teknolojisini üretebilme yeteneğini ve yeterliliğini temsil etmektedir.

Yazı karakterinin içerisindeki boşluklarla sağlanan akış, klasik logodaki harfler arasındaki geçişe modern ve dijital bir yaklaşım sürdürmektedir.

“Turaş” yazısındaki sert ünsüz harf (Ş), evrensel platformlardaki algı nedeniyle noktası içeride olarak tasarlanmıştır.

Logonun mavi rengi üretilen ürünlerin gaz ile buluşması sonucu oluşan alevi ve sonsuzluğu temsil eden gökyüzünden esinlenilmiştir.